Frequently Asked Questions

Producten

Welke kleur pouch moet ik bestellen?

In de basis heb je een koel type en een warm type. En alles daar tussen in. Ieder heeft een voorkeur en soms wil je als koel type juist wat warmere kleuren aanbrengen en als warmer type wat koelere tinten gebruiken voor contrast. Alle producten in de AAB All About the Base pouch zijn onderling op elkaar afgestemd. Kies je favoriete kleur, dan zit je altijd goed.

Zijn de producten los na te bestellen?

De pouch AAB All About the Base is ontwikkeld om mee te nemen in je tas en staat natuurlijk ook fijn en overzichtelijk bij de wastafel. Heb je een AAB favoriet, dan begrijpen wij goed dat je deze graag los wil bestellen. Vanaf januari 2022 zijn de producten ook los te verkrijgen via de website. Houd social media in de gaten voor de lancering! 

Passen de kleuren in de pouch bij mijn huid?

Alle producten zijn op elkaar afgestemd en zijn op de meeste huidtypen te gebruiken, behalve de highlighter en concealer. Deze hebben een lichtere basis en zijn daardoor niet voor alle huidtypen geschikt.

Bestelling

In de basis heb je een koel type en een warm type. En alles daar tussen in. Ieder heeft zijn voorkeur en soms wil je als koel type juist wat warmere kleuren aanbrengen en als warmer type wat koelere tinten gebruiken als contrast. Alle producten in de AAB All About the Base pouch zijn onderling op elkaar afgestemd. Kies je favoriete kleur dan zit je altijd goed! 

Heb ik bij AAB All About The Base garantie op mijn gekochte product?

Nee, op verbruiksartikelen zit geen garantie.

Kan ik mijn bestelling wijzigen?

Ja, dat kan, mits de bestelling nog niet verwerkt of verzonden is. Houd bovendien rekening met een langere levertijd. Als je een bestelling met meerdere producten wilt wijzigen, komen hier extra kosten bij kijken. Je gewijzigde bestelling wordt dan verzonden wanneer de betaling binnen is.

Wil je jouw bestelling wijzigen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Ja, dat kan, mits deze nog niet is verzonden.

Neem hiervoor contact op met de klantenservice vóór 15:00 uur 's middags.

Om als consument wat te bestellen, heb je geen account nodig. Dit is alleen voor zakelijke accounts.

Waar kan ik terecht met mijn  klacht?

Klachten lossen we graag voor je op! Een klacht over een van onze producten of diensten kun je met ons delen door te mailen naar klantenservice. Wij zullen je binnen 2 of 3 werkdagen een ontvangstbevestiging sturen en in de meeste gevallen ook een inhoudelijke reactie geven.

Om als consument wat te bestellen, heb je geen account nodig. Dit is alleen voor een zakelijk account.

Kan ik bij AAB All About the Base zakelijk bestellen?

Ja, dat kan. Neem hiervoor contact op via onze klantenservice.  Voor zakelijke bestellingen gelden zakelijke tarieven.

Ik wil mijn bestelling als cadeau laten inpakken, kan dat?

De AAB pouch is erg mooi verpakt en een cadeautje op zich!

Waarom is mijn bestelling geannuleerd door AAB All About The Base?

De enige reden waarom wij een bestelling zouden annuleren, is omdat je gewenste product onverhoopt niet meer leverbaar is. Dit komt alleen bij hoge uitzondering voor. In dat geval lichten we jou persoonlijk in.

Ik heb een defect of beschadigd product ontvangen, wat nu?

In dit geval vragen we je contact op te nemen met onze klantenservice en het product te retourneren middels het retourformulier. De kosten voor verzending van het retourneren zullen wij binnen 14 werkdagen vergoeden. Op het moment dat we een vervangend product sturen, ontvang je een verzendbevestiging. Vanaf dat moment ontvang je het nieuwe product binnen de standaard levertijd (zie levertijd). 

Wat is het verschil tussen normale make–up producten en AAB All About The Base?

Het verschil is dat onze producten speciaal ontwikkeld en geproduceerd zijn voor de pouch van AAB All About the Base. Dit zijn stuk voor stuk producten die het beste resultaat opleveren en waarin alle kleurnuances op elkaar zijn afgestemd. Bovendien zijn al onze producten vegan.

Verzending

Mijn bestelling is verzonden, maar ik heb deze nog niet ontvangen. Wat nu?

We raden je aan om eerst te kijken of je de locatie van je bestelling kunt achterhalen met de traceercode. Deze vind je in de verzendbevestiging. Raadpleeg hiervoor de website van de bezorger die vermeld staat in de verzendbevestiging.

Geeft het traceernummer geen antwoord op je vraag? Kijk dan of onderstaande levertijd +2 werkdagen is verstreken. De levertijd gaat in op het moment dat je van ons een verzendbevestiging per e-mail hebt ontvangen.

Zijn er meer dan 2 werkdagen verstreken bovenop de standaard levertijd? Neem dan contact met ons op via de klantenservice. Om je zo snel mogelijk te helpen, vragen we je om de bestellingsbevestiging bij de hand te houden.

Wat is de levertijd?

De levertijd is 1 tot 2 werkdagen nadat je de verzendbevestiging hebt ontvangen.

Ik heb een verkeerd afleveradres ingevuld, wat nu?

Neem direct contact op met onze klantenservice. Er zijn 3 mogelijkheden:

  1. Je pakket ligt nog bij ons en wij veranderen het adres. Zo is er niets aan de hand.
  2. Je pakket is al verwerkt of verzonden, maar de bezorger heeft deze nog niet bezorgd. Neem contact op met PostNL met jouw Track & Trace code.
  3. Je pakket is al verwerkt of verzonden en de bezorger heeft dit al bezorgd: In dit geval kunnen we helaas niets meer doen.
Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Nee, dat kan helaas niet. Wij verzenden enkel met PostNL.

Wat zijn de verzendkosten?

Bij de aankoop van minimaal 1 AAB All About the Base pouch betaal je geen extra verzendkosten, dat doen wij voor je!

Voor zakelijke bestellingen gelden andere tarieven.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Op werkdagen vóór 15:00 uur besteld? Dan heb je de bestelling de volgende dag in huis. Bestel je na 15:00 uur? Dan heb je de bestelling binnen 2 werkdagen in huis. Bestellingen gaan na 15:00 met PostNL mee voor verzending. 

Betalen

Hoe kan ik een cadeaubon kopen?

Een cadeaubon kun je op de website bestellen en betalen, deze wordt dan per post naar jou of een andere gelukkige verzonden.

Zijn de prijzen op de website inclusief of exclusief BTW?

De weergegeven prijzen zijn inclusief BTW voor consumenten. Voor zakelijke bestellingen hanteren we prijzen exclusief BTW.

Hoe kan ik bij AAB All About The Base betalen?

Het is voor ons belangrijk dat jij veilig en met plezier winkelt. Daarom gebruiken we alleen vertrouwde betaalsystemen. Hieronder vind je alle mogelijke betaalmethoden, zodat je kunt kiezen welke het beste bij je past.

Vooraf betalen: iDeal (Binnen Nederland)

Gemakkelijk en veilig betalen via iDeal. Deze optie kun je kiezen om online via je bank te betalen.

Vooraf betalen: Creditcard (Wereldwijd)

Je kunt met creditcard (Mastercard) direct betalen: een snelle en veilige betalingsmogelijkheid.

Ik krijg een foutmelding bij het afrekenen, wat nu?

Neem in dit geval contact op met onze klantenservice. Dan zorgen we dat jouw bestelling zo snel mogelijk verstuurd wordt!

Retouren & Ruilen

Een cadeaubon kun je op de website bestellen en betalen en deze wordt dan per post naar je verzonden.

Kan ik mijn bestelling retour sturen?

Ja, je kunt je bestelling retour sturen. Een consument mag een online bestelling binnen 14 dagen na ontvangst zonder verklaring retour sturen, mits deze niet gebruikt en ongeopend is. Wel zijn we natuurlijk erg benieuwd naar de reden voor retournering!

Hoe retourneer ik een bestelling?

Hiervoor dien je dit retourformulier in te vullen. Voeg het retourformulier samen met het product en een kopie van je aankoopbewijs. Verpak het product idealiter in de originele verzenddoos. Indien je de doos waarin het product is bezorgd niet meer hebt, dien je zelf voor een vervangende doos en beschermingsmateriaal te zorgen. 

Stuur de doos met het product en formulieren naar:

AAB All About the Base
Gasstraat- Oost 40
5349 AV Oss
Nederland

AAB All About the Base is niet verantwoordelijk voor retourneringen die niet aankomen. Overweeg dus om je zending aangetekend en verzekerd retour wil versturen. Zorg ook dat je de zending voldoende frankeert, omdat we deze anders niet kunnen aannemen. De retourzending wordt door ons binnen 3-5 werkdagen verwerkt.

Let op: AAB All About The Base vergoedt geen retourkosten. Deze zijn voor eigen rekening.

Kan ik mijn product ruilen? 

Heb je per ongeluk de verkeerde kleur pouch besteld? Geen probleem. Je mag de pouch altijd omruilen, mits deze niet gebruikt en de verpakking ongeopend is. Zie hierboven hoe je een bestlling retourneert. Wanneer dit is gelukt,  bestel je een nieuw product.

Zakelijk

Verkoopt AAB All About the Base ook zakelijk?

Dat doen we zeker. Stuur een mail naar klantenservice, dan neemt Lieke of Sandra contact met je op om kennis te maken!

“ Het is een cadeautje (voor jezelf)”